Τήνος Κυκλάδες Tinos Island Cyclades Greece Hellas Grèce Griechenland Grecia

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ - ΜΟΝΕΣ

Προσκυνήματα - Μονές

Προσκυνήματα & Μονές

Η Τήνος αποτελεί ένα μοναδικό ίσως – λαμβανομένου υπόψη και του μεγέθους της – στον κόσμο εκθετήριο εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής, στην οποία αποκορυφώνεται η ευαισθησία της λαϊκής τηνιακής ψυχής. Στην Τήνο μπορείτε να βρείτε και να θαυμάσετε πάνω από 800 εξωκκλήσια ( ξωκκλήσια ) τα οποία βρίσκονται διασκοπρισμένα σε όλο το νησί κόντα ή μακριά από χωριά και οικισμούς. Μαζί με τις εκκλησίες, ο συνολικός αριθμός τους πρέπει να ξεπερνά τις 1.000.

Ξωκκλήσια, εκκλησίες με τα καμπαναριά τους, περίτεχνα φτιαγμένα χρησιμοποιώντας, κατ’ απαράμιλλο τρόπο, την ανατολική και δυτική τεχνοτροπία ( ορθόδοξα και καθολικά ) τα επιχώρια υλικά – μάρμαρο κ.α. - και το μεράκι του, ο Τήνιος λαϊκός τεχνίτης, κατασκεύασε ναούς που αποτελούν πραγματικά κομψοτεχνήματα.

Πρέπει εξάλλου να επισημανθεί το πλήθος των φορητών εικόνων και των τοιχογραφιών, διάσπαρτων σε όλους τους ναούς και τα ξωκκλήσια του νησιού.
Η συστηματική μελέτη των εκκλησιών και των καμπαναριών της Τήνου δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί, ούτε είναι έργο εύκολο, λαμβανομένου υπόψη του όγκου του αριθμού των εκκλησιών και της διασποράς τους στο χώρο.

Tinos island Cyclades Greece e-tinos.gr © 2002-2015 | e-cyclades.com | visitgreece.eu | Design by mare creative service | Hosting by mareweb services. All rights reserved.